SM: J28 C.B Ciutat Vella

Un tercer quart fulminant catapulta el Tenea C.B Esparreguera cap a la vict?ria

El Tenea C.B Esparreguera guanya per un contundent 75 a 54 el C.B Ciutat Vella i es distancia de l?equip barcelon? en la lluita per la perman?ncia directe. El conjunt entrenat per Andr?s Joya va completar un bon partit que va tenir com a punt d?inflexi? el tercer per?ode, en qu? els esparreguerins van accelerar el ritme de joc i van trencar el matx amb un parcial de 31 a 15.

Els atacs est?tics i posicionals per part dels dos equips van dominar en uns primers minuts molt igualats. La bona defensa de l?Esparreguera es va comen?ar a trobar, poc a poc, amb l?encert i el ritme en atac, aspecte que va ajudar als locals a agafar un petit coix? d?avantatge nom?s amena?at per la inspiraci? individual del visitant, Keith Dean, qui va portar la iniciativa ofensiva del Ciutat Vella en els primers minuts. El joc es va anar accelerant a mesura que s?esgotava el primer per?ode, fins arribar en ?ltim minut embogit on cap dels dos equips no va poder treure avantatge.

El conjunt visitant seguia esp?s en la faceta ofensiva i sobrevivia d?individualitats que el mantenien en el partit. A l?altre cant?, l?Esparreguera, tot i que dominava el ritme del matx amb la constant de la defensa (molt b? en les ajudes) i una certa solidesa en atac amb bons moviments de pilota, no acabava de marxar definitivament en el marcador, i aix? ho va aprofitar el Ciutat Vella per tornar-se a endollar amb un parcial de 0 a 5 que va deixar tocats els esparreguerins i que va obligar a Joya a demanar temps mort. Aix? doncs, un quart que semblava propici perqu? els locals s?escapessin, va acabar amb un tram final en qu? els barcelonins van guanyar flu?desa en atac i van aconseguir marxar al descans nom?s 3 punts per sota, 29 a 26. El poc encert dels locals en els tirs lliures (2 de 10 en a primera meitat) va ajudar a que els visitants no es veiessin fora del partit.

2 triples dels locals per comen?ar la segona meitat van deixar entreveure com seria un tercer acte que va resultar culminant pel desenlla? del partit. Un Esparreguera endollat i amb la cinquena marxa posada ja des del comen?ament, va atropellar el conjunt visitant a partir d?una defensa asfixiant, encert en el triple (amb una molt bon selecci? de tir) i un ritme vertical i r?pid que el Ciutat Vella no podia aturar. Amb una difer?ncia de 13 punts a l?equador del per?ode, els locals van continuar insistint i van treure encara m?s avantatge davant d?un rival que mostrava algunes car?ncies en l?aspecte defensiu. Els alers esparreguerins Rub?n Romero i Dani Fontanals, amb 18 punts cadascun, van fer molt mal en atac i van ser importants a l?hora de trencar definitivament el partit.

Amb el partit gaireb? solucionat, amb avantatges que rondaven els 20 punts, els interessos esparreguerins es van dipositar a guanyar un b?squet ?averaix? que abans de jugar tenia el Ciutat Vella per 11 punts. Tot i que els barcelonins no van abaixar els bra?os en cap moment, el CBE va aconseguir guanyar tamb? aquest averaix ajudat per un Ram?n Mart? que comen?a a ser una pista inexpugnable per a tots els rivals. Al final dels 40 minuts, CBE 75 ? C.B Ciutat Vella 54.

La propera jornada els esparreguerins visitaran la pista del C.B IPSI en un altre duel a cara o creu per seguir en la lluita de la perman?ncia directa. El matx es disputar? aquest dissabte 30 d?abril a les 19:15h.

?RBITRES: Xavier Gotsens Guerrero i Gerard Alemany Zahonero

PARCIALS: 17-11, 12-15, 31-15, 15-13. Total: 75-54.

ANOTACIONS CBE: Albert Meri (0), Francesc Riera (8), Marc Jorba (12) Alberto Quir?n (6), Rub?n Romero (18), Dani Fontanals (18), Sergi Fluvi? (6), Pau Campa?a (5), Mart? Sellar?s (2) i Carlos Escriche (0).