SM: J1 AD Torreforta

Un mal final de partit condemna el Tenea C.B Esparreguera a estrenar-se amb derrota

Debut de contrastos. El Tenea C.B Esparreguera cau a la pista de l?A.D Torreforta (ADT) per 76 a 60 en el primer partit de la nova campanya 16-17. Els esparreguerins van comen?ar molt endollats en un primer quart en qu? van aconseguir un parcial de 17 a 27 gr?cies a un joc animat i vist?s, per? aquesta avantatge es va anar perdent al llarg del partit. Finalment, uns 5 ?ltims minuts de matx dolents del CBE, van propiciar que els locals capgiressin el marcador i eixamplessin la difer?ncia fins arribar al 76 a 60 que va acabar reflectint l?electr?nic. Aquesta primera jornada tamb? deixa l?estrena d??scar Navarro a la banqueta verd-i-negra. El t?cnic esparreguer? ser? l?encarregat de liderar el nou projecte despr?s d?una exitosa etapa amb Andr?s Joya al capdavant de l?equip.

El partit va iniciar-se amb un Esparreguera que des del minut 1 va dominar i imposar el seu ritme de joc gr?cies a un b?squet animat i fluid. La proposta de joc esparreguerina, sumada a uns molt bons minuts d?un inspirat Pau Campa?a, va provocar que els visitants poguessin agafar avantatges en el marcador ja des d?un principi, i que acabessin firmant un parcial de 17 a 27 al final del primer per?ode.?

La din?mica no va canviar massa en un segon acte en qu?, si ?s veritat que el Torreforta va posar en m?s problemes l?atac esparreguer?, el conjunt visitant va saber mantenir el la dist?ncia aconseguida a l?inici del matx. Tot i alguns errors defensius que no permetien al CBE agafar una avantatge definitiva, el rebot defensiu i les transicions ofensives en contraatac van permetre als de Navarro marxar cap als vestuaris amb sensacions positives i amb una renda de cinc punts, 34 a 39.?

A la represa, una defensa zonal proposada pels tarragonins va plantejar alguns problemes a l?atac visitant, que tenia moments de bloqueig i de manca d?idees. Mentrestant, el Torreforta aprofitava p?rdues de pilota esparreguerines per anar retallant difer?ncies i anar sumant en la faceta ofensiva. Tanmateix, amb el partit igualat i amb un conjunt local que semblava que comen?ava a treure el cap, l?Esparreguera no patia perqu? se li descontrol?s el matx, i fins i tot hi havia la sensaci? que el CBE podia trencar el partit en qualsevol moment.?

La igualtat no va variar fins els ?ltims cinc minuts del darrer per?ode, moment en qu? l?ADT va comen?ar a penalitzar durament els errors tant ofensius (p?rdues de pilota) com defensius de l?Esparreguera, i va poder capgirar el resultat aconseguint, a m?s, eixamplar ?mpliament les difer?ncies. Un CBE ?groggy? i perdut, que encara no havia trobat la clau per atacar amb ?xit la defensa zonal tarragonina, veia com el rival el superava en cada atac i com el Torreforta anava sentenciant un partit que els verd-i-negres havien tingut controlat durant 35 minuts. Al final, un ?ltim tram dolent de matx va condemnar a uns visitants que van encaixar un parcial advers de 27 a 7, resultat que va culminar amb el 76 a 60 definitiu i la vict?ria local. ? ? ?

Segons el capit? esparreguer?, Francesc Riera, la sensaci? amb la que es va quedar el vestidor del CBE despr?s de la derrota va ser negativa: ?Vam fer un partit complert i que en moltes fases del partit el pod?em guanyar, per? s?ha tornat a demostrar que el b?squet s?n 40 minuts, i a nosaltres els ?ltims 5 ens van condemnar?. Riera tamb? ha expressat que no es veuen inferiors als tarragonins, i que aquest desenlla? final servir? perqu? l?equip millori i no torni a cometre el mateixos errors.

El proper dissabte 8 d?octubre el Tenea C.B Esparreguera rebr? el C.B Salou al Ramon Mart?, partit corresponent a la segona jornada de lliga i que es disputar? a les 18:45h. Els salouencs arribaran despr?s de guanyar a la primera jornada per un contundent 70 a 45 punts contra la Salle Reus.