SM: J4 Llu?sos de Gr?cia

La defensa i l?encert exterior donen al Tenea C.B Esparreguera la tercera vict?ria del curs

Determinants en els ?ltims minuts. El Tenea C.B Esparreguera guanya per un ajustat 63 a 60 davant un molt bon Llu?sos de Gr?cia despr?s d?una remuntada al pur estil Ramon Mart?. Els jugadors d??scar Navarro van anar per darrera en el marcador durant 37 minuts de joc, per? la intensitat defensiva i l?encert ofensiu, sobretot des de la l?nia de 6,75 en els ?ltims instants, va ajudar als locals a aconseguir la tercera vict?ria de la temporada i tamb? la tercera consecutiva.

El partit va comen?ar molt igualat, amb dos conjunts que proposaven un b?squet r?pid i intens. Van ser els locals qui, a partir d?un moviment r?pid de pilota i atacs ben treballats, van poder obrir ben aviat un petit coix? de 4 punts de difer?ncia (5-1). La forta intensitat que van plantejar els dos equips feia que el partit entr?s, a vegades, en fases de descontrol que provocaven p?rdues de pilota per les dues bandes. No obstant, el matx es va anar asserenant a mesura que avan?ava el per?ode, i el Llu?sos ho va aprofitar per comen?ar a sumar punts i recuperar la desavantatge dels primers minuts. M?xima igualtat en un primer per?ode que va acabar amb un 18 a 18 en l?electr?nic, resultat que representa perfectament la similitud que hi va haver entre locals i visitants.

Les defenses a tota pista i les constants recuperacions de pilota per part dels dos equips ?s un exemple del ritme trepidant amb el que va comen?ar el segon acte. El Llu?sos complicava les sortides en contraatac d?un Esparreguera que se sentia, com ja ?s habitual, m?s c?mode en les transicions que no pas en est?tic. El conjunt d??scar Navarro va patir en la parcel?la ofensiva en el segon per?ode, amb falta de claredat i falta d?encert. Per la seva banda, els barcelonins van aprofitar aquest fet per avan?ar-se en el marcador i fins i tot per agafar avantatges de 9 punts (22-31) a trav?s de pilotes interiors cap al pivot Marc Maldonado i cistelles del base Arnau Mascar? (11 i 17 punts respectivament). Al final de dels 20 primers minuts, 27 a 33 i una primera meitat en qu?, tot i la igualtat, el Llu?sos va ser m?s constant.

Els barcelonins van poder eixamplar difer?ncies en un principi de segona meitat que ja va comen?ar calent per una s?rie de decisions arbitrals que no van agradar massa al Ramon Mart?. Tanmateix, l?Esparreguera va poder comen?ar a c?rrer, i a mesura que passaven els minuts els locals anaven posant punts a l?electr?nic i reduint les difer?ncies. El CBE buscava encadenar un parell de jugades bones per animar la graderia i comen?ar la remuntada. Dos triples d?un Dani Fontanals excels des de la l?nia de 3 (6 de 10 en llan?aments exteriors i 24 punts), semblaven que posaven als barcelonins contra les cordes, per? el base visitant, Dani Mascar?, en va clavar dos m?s que refredaven la remuntada esparreguerina. El matx es va convertir en un concurs de canoners en qu? Fontanals i Mascar? anaven anotant des de 6,75. D?aquesta manera, els visitants neutralitzaven constantment les reaccions d?un conjunt local que continuava necessitant aquest moment de bogeria per trencar el partit.

El show de Fontanals en el triple va continuar, i ajudat per la gran aportaci? ofensiva de Marc Jorba (18 punts i 4 triples) i la intensitat defensiva d?un Esparreguera que va exhaurir m?s d?una vegada la possessi? visitant, va provocar que els d??scar Navarro tornessin a entrar en la lluita pel partit. En aquest punt, el Llu?sos, que durant tot el partit va poder anotar amb atacs treballats tot i la bona defensa esparreguerina, va comen?ar a notar la pressi? i a sentir cada vegada m?s l?al? dels locals al clatell. L?assetjament del CBE no es va aturar, i un Fontanals que seguia amb el canell calent va posar per primera vegada des del primer quart els locals per davant en el marcador (59-57). A partir d?aquest moment, l?Esparreguera no va deixar que els barcelonins tornessin a posar-se per davant, i despr?s d?un final apassionant els verd-i-negres es van endur el triomf per un ajustat 63 a 60.

Despr?s del partit, el t?cnic del CBE, ?scar Navarro, es va mostrar satisfet amb el triomf i va elogiar el nivell dels visitants: ?Content amb la vict?ria, per? amb la sensaci? que ells (Llu?sos) han pogut jugar c?mode sobretot durant els dos primers quarts?. A m?s, Navarro tamb? va valorar positivament el pas endavant de l?equip a la segona meitat i la seva la resoluci? en la faceta ofensiva en els ?ltims minuts de matx.

El Tenea C.B Esparreguera visitar? el proper diumenge a les 12:15h la pista del C.B Roser, un altre dels equips cl?ssics del b?squet catal?. Els barcelonins arribaran al partit com a l?ders amb un balan? de 4 vict?ries i cap derrota. Per la banda esparreguerina, amb aquest triomf contra Llu?sos, el CBE millora el seu balan? i ja suma 3 vict?ries per nom?s 1 desfeta.