SM: J14 A.D Torreforta

El Tenea C.B Esparreguera segueix l?der amb una aut?ntica exhibici? de basquetbol

Examen passat amb nota. El Tenea C.B Esparreguera atropella l?A.D Torreforta per 103 a 66 i supera un examen que a priori es presentava com a complicat. Els esparreguerins van dominar el partit en totes les facetes del joc i van encarar molt b? la vict?ria a la primera part, amb una bona defensa i amb r?pides transicions en atac. Els verd-i-negres van oferir un aut?ntic recital ofensiu a la segona meitat i van sentenciar el partit a base de triples i bon joc, davant d?un ADT curtcircuitat que nom?s vivia de les aventures individuals en atac. Amb aquest triomf, el CBE ja suma l?onzena vict?ria de la temporada (8 de 8 a casa) i seguir? una jornada m?s com a col?der de la classificaci? amb un balan? positiu d?11 a 3.

El matx va comen?ar el?ctric amb dos equips que volien c?rrer i generar a partir de la velocitat i l?accelaraci?. Durant els cinc primers minuts la igualtat entre els dos conjunts era m?xima i d?aquesta forma es plasmava en el marcador. L?ADT controlava b? el rebot ofensiu i disposava de segones oportunitats des de la pintura. No obstant, l?Esparreguera va anar corregint aquest error i va comen?ar a imposar el seu ritme de joc i a mostrar solidesa tant en atac com en defensa.? El CBE era capa? de generar perill en atac a partir del rebot defensiu o recuperaci? de pilota i una transici? r?pida que la defensa tarragonina no podia aturar. D?aquesta manera els d??scar Navarro van poder obrir un coix? de sis punts (27-21) amb el qual es va arribar a la fi del primer quart.

L?Esparreguera va aconseguir eixamplar encara m?s les difer?ncies en un segon acte en qu? es van veure clarament els estils d?ambd?s equips. Mentre l?ADT apostava per un atac a partir d?individualitats, sense una idea clara de joc col?lectiu, l?Esparreguera es feia fort en defensa i sortia en bloc a l?atac, aprofitant la seva velocitat, i tamb? jugava en est?tic quan la situaci? ho requeria. Els tarragonins topaven cada vegada amb el mur defensiu esparreguer? i no eren capa?os de trencar-lo. Les jugades individuals del pivot Dorsey (18 punts) i del base Verdecia (15 punts) no eren suficients per generar opcions en atac, i el CBE aprofitava aquesta manca d?idees visitants per penalitzar l?ADT tant des de la pintura com des del per?metre. Un espectacular triple sobre la botzina de l?esparreguer? Alberto Quir?n (12 punts), des de la l?nia de mig camp, va aixecar a tot el Ramon Mart? dels seus seients i va tancar de la millor manera un quart en qu? el CBE va trencar el partit i va marxar a vestuaris amb una avantatge de m?s 15 (45-30).

El tercer quart va seguir amb la mateixa din?mica del segon, un Esparreguera amb aut?ntic estat de gr?cia tancava el rebot defensiu i ho anotava gaireb? tot gr?cies a bones jugades a partir de bons moviments de pilota (en est?tic) i transicions ofensives que l?ADT no podia aturar amb una defensa t?mida. No obstant, els tarragonins seguien amb el mateix pla en atac, sense masses variables i amb dues ?niques refer?ncies que s?n les que portaven el pes ofensiu. Mentrestant, el gran esfor? defensiu de l?Esparreguera seguia traient fruits i seguia anul?lant l?atac tarragon? amb recuperacions, for?ant algun camp enrere i limitant, en resum, el potencial del Torreforta. El tercer acte es tancava, per segona vegada en el partit, amb l?Esparreguera havent anotat m?s de 25 punts, en concret 28 (28-19).?

La festa dels triples i show time local va arribar en el darrer per?ode del matx. Un Esparreguera que estava signant una aut?ntica exhibici? tant en atac com en defensa, i que se sentia amb confian?a, va comen?ar a encadenar una s?rie de triples i de cistelles des de dins que van acabar de sentenciar el matx i van fer viure uns dels millors moments de joc de la temporada. Els locals van tornar a protagonitzar un per?ode excel?lent, en qu? els d??scar Navarro van anotar 30 punts, per? sobretot, van fer gala d?un joc col?lectiu que va estar present durant els 40 minuts i que va ser la clau de la vict?ria. Navarro va utilitzar els 12 jugadors disponibles, i cadascun d?ells va aportar tant ofensivament com defensivament, fins el punt que fins a 6 jugadors van passar la barrera dels 10 punts. Finalment, el CBE va acabar superant l?ADT per un contundent 103 a 66 i seguir? una jornada m?s com a col?der de la classificaci?.

L?Esparreguera visitar? el proper diumenge a les 18h la pista del C.B Salou en un partit important contra un altre dels col?ders de la taula. Els salouencs arribaran a l?enfrontament amb un balan? d?11 vict?ries i 3 derrotes, mateixos n?meros que els que presenta el CBE.