SM: J15 C.B Salou

El Tenea C.B Esparreguera d?na un cop de puny sobre la taula i ?s m?s l?der

Examen superat amb nota. El Tenea C.B Esparreguera supera el C.B Salou a domicili per 66 a 73 i d?na un cop d?efecte a la lliga. Els homes d??scar Navarro van plantejar un partit molt seri?s en qu? ni el potencial ofensiu dels locals va ser capa? de doblegar un Esparreguera que va estar en la l?nia de tota la temporada, molt intens en defensa i molt r?pid en atac. El CBE va dominar el ritme de joc durant gran part del partit i va aconseguir, d?aquesta manera, una vict?ria molt important contra un dels conjunts que formava part de l?empat a quatre al capdavant de la classificaci?. A m?s de trencar aquest qu?druple empat i mantenir-se col?der ara nom?s igualat amb el Roser (els dos amb 12 vict?ries i 3 derrotes), el CBE aconsegueix el b?squet averaix contra els salouencs i segueix mostrant-se imparable.??

L?esparreguera va portar el ritme anotador durant el primer per?ode i, a m?s, plantejava un partit molt dur defensivament en qu? cada basquet sortia molt car a l?equip rival. L?aler esparreguer?, Ignasi Exp?sito, amb 2 triples consecutius a mitjans del primer acte, va permetre al CBE agafar una lleugera avantatge a l?electr?nic i acabar els 10 primers minuts amb un 12 a 16 a favor, que servia com a declaraci? d?intencions dels verd-i-negres.

Al segon per?ode el Salou va sortir m?s endollat tant en la faceta ofensiva com en la defensiva, i amb dos triples consecutius s?aproximava al marcador i semblava que podria canviar la din?mica del matx. No obstant, l?Esparreguera, amb bons minuts del base Pau Campa?a, aguantava les envestides dels tarragonins a partir de la bona organitzaci? i creaci? des de la direcci? de joc. El CBE va saber reaccionar als dos triples inicials dels locals, i a trav?s de contraatacs i transicions r?pides va augmentar les difer?ncies fins als 7 punts. Tanmateix, dos minuts de bloqueig en l?atac dels visitants, que van coincidir amb moments d?encert ofensiu del Salou, van convertir una renda de 7 punts pels d??scar Navarro en un renda d?1 sol punt. En un quart en qu? les din?miques van canviar m?s de dues i tres vegades, uns ?ltims minuts molt bons del CBE, amb un triple i un 2 m?s 1, van permetre als esparreguerins empatar el per?ode a 16 punts i marxar al descans amb la vict?ria moment?nia i una difer?ncia m?s 4 (28-32), una avantatge molt positiva en un partit que estava sent molt igualtat i molt intens defensivament en ambd?s costats de la pista.?? ?

La igualtat entre els dos conjunts que va marcar tota la primera meitat va seguir al tercer per?ode. L?esparreguer? Dani Fontanals va obrir la llauna amb dos triples consecutius, i aix? va donar oxigen a l?atac visitant. Per la seva banda, els locals no van baixar els bra?os, i tot i que anaven a remolc, es trobaven c?modes i podien anotar amb relativa facilitat a partir de la bona feina en el rebot ofensiu i l?encert des de la pintura. D?aquesta manera, els locals sobrevivien a partir del joc interior mentre que l?Esparreguera seguia apostant per explotar els punts forts que formen el seu ADN: transicions i contraatacs r?pids que permetien als verd-i-negres portar un ritme r?pid de partit que els locals no podien seguir.

El duel entre col?ders arribava a l??ltim acte amb una lleugera avantatge de 5 punts (47-52) per l?Esparreguera. Els salouencs van seguir plantant cara en aquest darrer quart, per? en cap moment van aconseguir posar en seriosos problemes al CBE. La direcci? de joc esparreguerina, tant de Campa?a com de Marcos Prieto, va seguir produint bon joc i b?squet de qualitat, i ambd?s jugadors van dirigir de forma excel?lent l?equip en atac i van mantenir l?elevat ritme en defensa. Els visitants van saber corregir els erros de partits passats i no es van relaxar en cap moment, tot i tenir una lleugera avantatge a l?electr?nic. D?aquesta manera, es va arribar al final dels 40 minuts amb una vict?ria important?ssima per 66 a 73 en una pista molt complicada, i en la qual els esparreguerins van presentar les seves credencials per entrar definitivament en la lluita per les posicions capdavanteres.? ?

El proper dissabte 11 de febrer a les 18:45h el Tenea C.B Esparreguera rebr? el C.B Sant Boi en un partit perill?s que t? l?etiqueta de ?partit trampa?. Els visitants arriben al Ramon Mart? en hores baixes i amb un balan? de 4 vict?ries i 11 derrotes. El CBE haur? de guanyar el partit si vol seguir liderant la classificaci? del grup 2 de Copa Catalunya.