SM: J26 C.B Ciutat Vella

El Tenea C.B Esparreguera tanca la campanya regular amb una derrota a domicili

Baixada de tensi?. El Tenea C.B Esparreguera cau a la pista del C.B Ciutat Vella per 81 a 62 i conclou la temporada regular amb una derrota amarga. Els homes d??scar Navarro no es van sentir c?modes durant gran part del matx, i aix? ho van aprofitar els locals per donar la sorpresa mitjan?at la inspiraci? ofensiva i l?aprofitament dels forats que l?Esparreguera deixava en defensa. Els verd-i-negres van sortir amb un canvi de xip a la segona meitat i van protagonitzar una petita revifalla, per? no van aconseguir entrar dins el partit i aix? va suposar que el CBE encaix?s la sisena derrota de la temporada. Amb aquests resultats, els esparreguerins acaben el curs amb una extraordin?ria segona posici? i amb un gran balan? de 20 vict?ries i nom?s 6 derrotes, uns n?meros que donen als d??scar Navarro el passaport per a disputar els Playoffs d?ascens a Lliga EBA.

Els dos conjunts van comen?ar el partit amb una ?nica idea al cap: anotar, una idea que va provocar que es vei?s un primer per?ode amb molt de llan?ament i anotaci?, per? que per altra banda va abundar en badades i baixa intensitat generalitzada en l?aspecte defensiu. L?Esparreguera no aconseguia fer-se amb el ritme de joc ni marcar les difer?ncies des del darrere, situaci? que afavoria a un Ciutat Vella que apostava per un partit descontrolat en qu? el CBE no pogu?s imposar la seva superioritat. El primer quart va acabar amb un 24 a 20 pels locals, i deixava entreveure un panorama gens favorable pels verd-i-negres.

La din?mica no va canviar al segon per?ode i les mancances defensives van tornar a passar factura al CBE. El Ciutat Vella va aprofitar aquesta ins?lita debilitat dels esparreguerins per castigar-los tant des de dins com des de fora, protagonitzant un parcial de 22 a 9 que va fer que el duel arrib?s al descans amb un desequilibrat 46 a 29 al marcador.

A la represa, els visitants van sortir m?s endollats que a la primera part, i aix? es va traduir en una petita revifalla que va permetre als esparreguerins apropar-se t?midament a l?electr?nic. L?actitud del conjunt d??scar Navarro era diferent, havia millorat despr?s del descans i es reflectia en l?augment d?intensitat defensiva que va demostrar el CBE durant els tercer i el quart acte. Tot i la millora, el desavantatge que assenyalava el marcador no es va poder reduir notablement en cap moment, i despr?s de 30 minuts de partit, el resultat seguia mostrant una superioritat per part dels locals: 66 a 51.

El quart i darrer acte no va tenir massa rellev?ncia en el transcurs del duel. Un Esparreguera que mostrava signes de millora no aconseguia apropar-se a l?electr?nic i entrar a la lluita per la vict?ria. Mentrestant, el Ciutat Vella, coneixedor de les seves possibilitats, va continuar jugant amb confian?a i va poder eixamplar les difer?ncies fins arribar a la fi de l?enfrontament amb un contundent i definitiu 81 a 62.

Despr?s de la disputa d?aquesta ?ltima jornada de campionat, l?Esparreguera ja te el cap posat en els hist?rics Playoffs d?ascens a Lliga EBA, una fita mai aconseguida en els 65 anys d?hist?ria de l?entitat. Aquestes fases de promoci? constaran de quatre eliminat?ries d?anada i tornada que disputaran els quatre primers classificats dels grups 1 i 2 de Copa Catalunya. Posteriorment, els vencedors d?aquestes eliminat?ries passaran a una final a quatre en qu? es decidiran els equips que aconseguiran l?ascens final. En un d?aquests quatre encreuaments jugar? el Tenea C.B Esparreguera, que s?enfrontar? al C.B Vic, amb el partit de tornada al Ramon Mart?, amb l?objectiu de guanyar-se un lloc a la final a quatre. L?anada d?aquesta apassionant eliminat?ria es disputar? a Vic el diumenge 14 de maig, i la tornada se celebrar? tot just una setmana despr?s, el diumenge 21 de maig a Esparreguera.