SM: Anada 1/4 de Final Playoff d'Ascens EBA: C.B Vic - Universitat de Vic

Desfeta del Tenea C.B Esparreguera a l?anada dels quarts de final del Playoff d?ascens

Patacada dolorosa. El Tenea C.B Esparreguera cau per 84 a 57 a la pista del C.B Vic ? Universitat de Vic i es complica molt el passi a la final a quatre per aconseguir el desitjat ascens a EBA. Els homes d??scar Navarro es van veure superats durant la primera meitat, en qu? van marxar al descans amb un d?ficit de 27 punts, i van reaccionar als segons vint minuts, tot i que no van ser capa?os de remuntar el desavantatge encaixat durant el primer i el segon per?ode. Amb aquesta voluminosa desfeta, el CBE veu com se li allunya el somni de l?ascens, per? encara compta amb el partit de tornada del pr?xim dissabte 20 de maig al Ramon Mart? per a millorar la seva imatge i per intentar donar-li la volta a l?eliminat?ria.

El primer acte va comen?ar amb un ritme fren?tic i una caracter?stica que es repetiria durant tota la primera meitat: un gran encert ofensiu per part del C.B Vic. Els osonencs van portar la batuta del duel des dels primers instants, i mitjan?ant un Juli? Garrote perfecte durant els 10 primers minuts, en qu? va anotar 15 dels 25 punts dels locals, els vigatans van poder passar per sobre de la defensa esparreguerina amb relativa facilitat. Els homes de D?dac Herrero podien c?rrer i aprofitaven les transicions per a castigar el CBE tant de des de la pintura com sobretot des del per?metre, amb un espectacular 50% (8/16) d?encert des de la l?nia de 6,75 a la primera meitat. El resultat del primer acte va reflectir perfectament la superioritat local que es va veure sobre el parquet: 25 a 13.

L?Esparreguera es va recuperar del cop i va sortir for?a millor al comen?ament del segon per?ode, amb una defensa m?s intensa que va permetre als d??scar Navarro c?rrer en contraatac per primera vegada i reduir el desavantatge fins a 6 punts. Aquesta reacci? visitant va obligar al t?cnic vigat? a demanar temps mort i aturar el partit, una pausa que va marcar un abans i un despr?s en el transcurs de l?enfrontament. A la represa, els locals van tornar a oferir la seva millor versi?, i a trav?s de bons moviments de pilota que permetien tirs exteriors alliberats dels seus jugadors, el C.B Vic va escombrar l?Esparreguera des de la l?nia de 3 i va signar un parcial demolidor (25-4) que va caure com un gerro d?aigua freda sobre els verd-i-negres. Finalment, despr?s de cinc minuts en qu? els visitants no van poder aturar el potencial ofensiu dels vigatans, i en qu? aquests van anotar gaireb? en tots els seus tirs de camp, es va arribar al descans amb un electr?nic que reflectia un dolor?s 50 a 23.

Els visitants necessitaven un canvi de mentalitat, i aquest canvi va arribar a la segona meitat en forma d?intensitat i de lluita. Els esparreguerins van fer un pas endavant pel que fa a l?actitud, i aix? els va permetre reduir l?encert rival i frenar el ritme de piconadora que portaven els locals a la primera meitat. Els d??scar Navarro van millorar en el joc posicional i van poder protagonitzar algunes transicions que van acabar en b?squet. Tot i aix?, encara que van guanyar el parcial del tercer quart amb un 13 a 14, el CBE no va poder reduir el d?ficit de 27 punts.

El quart i definitiu acte va seguir una t?nica molt similar a la del tercer, amb un Esparreguera lluitador que oferia una millor imatge que la dels primers vint minuts, per? que per altra banda era incapa? de reduir difer?ncies. Els locals ja no es mostraven tan superiors, per? seguien fent mal mitjan?ant cistelles r?pides despr?s de contraatac, aprofitant els forats comprensibles que deixava una defensa esparreguerina que s?havia d?arriscar a realitzar pressions avan?ades i dos contra uns si volia sacsejar el matx i maquillar el resultat. Finalment, tot i l?esfor? per donar-li la volta a la din?mica, el Vic va seguir mostrant-se s?lid en atac i es va endur el matx per un contundent 84 a 57, 27 punts de difer?ncia que el CBE haur? d?intentar remuntar per seguir tenint opcions d?aspirar a l?ascens a Lliga EBA.

El Tenea C.B Esparreguera jugar? el pr?xim dissabte dia 20 de maig la tornada d?aquests quarts de final al Ramon Mart? davant el mateix C.B Vic ? Universitat de Vic, un partit que comen?ar? a les 18:45h i en el qual es decidir? si l?Esparreguera passa a la final a quatre de Salou o si, per altra banda, es queda a les portes de l?ascens.