Aprofitant la sonada incorporació del nou marcador en el Pavelló Ramón Martí gràcies a l’Ajuntament d’Esparreguera, el club ha estat explorant diferents vies per treure’n el màxim rèdit. En la passada junta de socis es va posar el tema sobre la taula, i una de les propostes que va destapar més interès entre els assistents va ser la d’aprofitar la pantalla per a fer projeccions cinematogràfiques.

El soci impulsor de la iniciativa, el qual ha volgut preservar el seu anonimat, comentava que era una gran manera de recuperar pel·lícules relacionades amb els valors del bàsquet i l’esport però que es troben fora de cartellera. També afegia “crec que és una molt bona manera de recuperar un dels patrocinadors més grans i importants que ha tingut el club: L’Ateneu. Anys enrere l’Ateneu d’Esparreguera havia no sols ofert cine als esparreguerins sinó que s’hi havia arribat a representar la Passió i tot”.

La Junta directiva ha estat estudiant a fons la proposta i després de consultar-ho amb tècnics especialitzats en el mon cinematogràfic, s’ha vist viable el projecte. Sense voler perdre ni un segon més, el club ha decidit tirar endavant i afegir la iniciativa del “el Cinema del Club” a l’agenda d’actes del proper any, 2019.

Miquel Campmany, especialista implicat en la gestió tècnica de la pantalla explicava que només caldria fer un parell de canvis en el sistema de so del pavelló per tal de fer l’experiència completa. Així doncs s’aprofitaran les obres que actualment s’estan fent al pavelló, per a afegir uns altaveus Dobly de 64 canals i tecnologia Surround 7.1.

El president, Joan Vendrell, comentava: “De seguida ens va convèncer la idea de tenir un espai on els socis puguin veure i gaudir de les millors pel·lícules cinematogràfiques del mon del bàsquet i l’esport en general. La idea inicial és fer la projecció de la pel·lícula i seguidament fer un espai de debat, model cinefòrum, per tal de compartir els valors que la pel·lícula ha transmès. Volem que sigui un espai obert a tothom, petits i grans i on el debat i la reflexió siguin el motor principal per tal de seguir creixent en els valors formatius, esportius i educatius que com a entitat tenim la voluntat i obligació de transmetre”.

Maite Moliner ha aclarit els dubtes que s’han despertat en alguns socis. La vicepresidenta afirmava que “sempre hi haurà crispetes, salades i dolces, de la mà del Fito i la Maite. L’aforament serà de 200 persones i no hi haurà entrades, simplement el mètode de: el primer que arriba, el primer que seu.”

El “Cinema del Club” obrirà el taló el pròxim Diumenge 13 de Gener (hora per concretar en funció dels partits) amb “Campeones”, la gran comèdia dirigida per Javier Fresser i estrenada l’abril d’aquest any. Dani Sape, coordinador i segon entrenador del Sènior Masculí, serà el responsable de la dinàmica post-pel·lícula en l’espai de debat. El Dani ha comentat que comptarà amb la col·laboració dels jugadors Sèniors del club. L’agenda de pel·lícules ha sigut ja publicada i comptarà amb grans èxits com “Space Jam”, “Coach Carter” o “Hermanos y Enemigos: Divac i Petrovic”. Es comenta que la sessió del 10 de Febrer tindrà una sessió extra a la nit amb una versió de la pel·lícula original, en aquest cas sols per adults. A continuació trobareu l’agenda de les projeccions programades:

 • 13 Gener: Campeones
 • 20 Gener: Hermanos y enemigos: Divac y Petrovic
 • 27 Gener: Invictus
 • 03 Febrer: Space Jam
 • 10 Febrer: Los blancos no la saben meter
 • 17 Febrer: Coach Carter
 • 24 Febrer: Camino a la gloria
 • 03 Març: Una mala jugada
 • 10 Març: #Rucker50
 • 17 Març: Bad Boys
 • 24 Març: Hoosiers: más que ídolos
 • 27 Març: Una tribu en la cancha
 • 07 Abril: Like Mike
 • 14 Abril: Love & Basketball

CBEcine