Aquest comunicat és per aclarir tots els dubtes i rumors que han sorgit respecte la connexió entre el Club Bàsquet Esparreguera i el col·lectiu Tsunami Democràtic.
En un acte de transparència i sinceritat, el club vol avançar en primera persona una de les notícies que pròximament ompliran diaris, telenotícies i tertúlies.

Fruit d’una investigació feta pel jutjat central 6 de l’Audiència Nacional i encapçalada pel magistrat Manuel Garsa Castell el passat 26 d’Octubre, s’ha vist que part de la cúpula del Tsunami Democràtic es mou en el Club de Bàsquet Esparreguera.

La Policia Nacional ha trobat muntanyes de documents i proves que lliguen i vinculen estretament ambdues entitats. Segons ha pogut saber el club, una de les primeres sospites que va alarmar als investigadors va ser el canvi de color de la segona equipari del Tenia Sènior A Masculí, passant del blanc al groc en suport als presos polítics. El coronel Diego Pérez Oso ha afirmat que nos pareció muy sospechoso este cambio tan brusco. Inicialmente pensbamos que era en soporte al Pioln, barco en el que nos alojbamos y nos encant la propuesta. En ningn momento descartamos otras opciones, y al final vimos que la relacin con los polticos presos era innegable. Eso nos abri la puerta a encontrar otras pruebas inequvocas. El president Joan Vendrell ha confirmat la relació i ha assegurat que no esperava que fos tant evident.

El color de la samarreta no era una prova prou incriminatòria per a relacionar el club amb Tsunami Democràtic. El detonant va ser l’aplicació mòbil que el club des de fa uns mesos est utilitzant per a contactar amb els socis. Aquesta aplicació s l’embrió del que ha esdevingut l’app que est utilitzant actualment Tsunami Democràtic. Miquel Campmany, tècnic informàtic molt vinculat al club, actualment es troba en l’ull de les investigacions i s’espera conèixer novetats en les pròximes hores.

L’altre company que est sota investigació s Albert Pedrol, un dels coordinadors del club. L’Audiència Nacional el considera com el nexe entre Tsunami i el col·laborador del famós vídeo Pep Guardiola, actual entrenador del Manchester City. A Albert se l’acusa de varis viatges, trucades i estudis a Manchester pels qual hauria aconseguit tancar un pacte amb el Pep.

L’última prova que va alarmar els investigadors va ser el fitxatge d’estiu (DM) de Sudan del Sud que va incorporar el club. El club va aprofitar per a fer contactes amb gent clau en el satisfactori procés d’independència que mitjanant un referèndum el passat 2011 va aconseguir separar Sudan de Sudan del Sud.

Totes les proves anteriorment mencionades (el canvi de color de la samarreta, l’aplicació del club, la relació Pedrol-Guardiola o relacions amb Sudan del Sud) van ser proves de la fase inicial. A partir d’aquí l’Audiència Nacional ha seguit de prop els membres de la junta, els entrenadors i els socis més transitats del club. Els resultats han estat per sobre del que mai haurien imaginat qualsevol dels investigadors: una trama professional i organitzada, que amb reunions secretes al zulo d’entrenadors movia tots els fils de les mobilitzacions dirigides pel Tsunami.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas ha confirmat al 777 que en cap moment era coneixedor d’aquesta activitat. L’alcalde ha afirmat que sempre li havia agradat el color groc de la samarreta, i que en cap cas era coneixedor d’aquest rerefons.

Serveixi aquest missatge per a apaivagar tots els rumors que aquestes últimes setmanes han rodejat o rodejaran el club. Així mateix per a demanar disculpes a tots els que s’han vist involucrats i demanar comprensió per la causa. Des del club demanem que no es faci cas de les possibles fake news i suggereix seguir noms els canals oficials de comunicació. S’espera que tant la junta com les persones involucrades passin a disposició judicial pròximament.