El Club Bàsquet Esparreguera presenta els primers resultats de la vacuna experimental contra la COVID-19 amb una eficàcia del 92,8%. El Club ha treballat juntament amb la companyia farmacèutica Antigua des de l’inici de març per a trobar una solució a l’actual pandèmia.

El motiu d’aquesta estranya, particular, però fructífera col·laboració, es deu a l’interès de la farmacèutica per a desenvolupar vacunes per a esportistes. El director d’Antigua, Miquel Vosé, ha assegurat que aquest club complia escrupulosament tots els requeriments per a fer una òptima investigació i estudi clínic en un temps rècord.

Les vacunes s’han emmagatzemat maticulosament per la pista del Ramon Martí. Per tal de fer una bona conservació de la vacuna, s’ha de mantenir a temperatura estable entre 2ºC i -8ºC (36 a 46ºF) durant 30 dies. “Aquesta és exactament la temperatura en la que es mou el parquet del Ramon Martí“, han afirmat els científics. Un altre motiu que ha estat clau per a aquesta proesa ha sigut la possibilitat de fer la ‘Fase preclínica’, usualment feta amb rates o micos, amb tèrmits que van quedar de la plaga de 2015 en el parquet del pavelló. Aquests estudis van donar una idea als investigadors sobre la resposta cel·lular que poden esperar en els humans, i quines dosis posar.

Segons va informar l’agència Sputnik el passat agost, Rússia va registrar la primera vacuna contra la COVID-19. Gran part del nou ‘staff’ del Sènior A és d’origen manresà (popularment coneguda com ‘Manrússia’), per la qual cosa ha facilitat als seus membres infiltrar-se a la xarxa del Kremlin per a extreure informació de la seva vacuna i compartir-la amb la comunitat verd-i-negra.

Si bé la vacuna servirà per a la COVID-19, la col·laboració entre la farmacèutica i el club de bàsquet ha fet que es pugui incloure un efecte secundari, en aquest cas beneficiós per a la pràctica esportiva. Estem parlant que els subjectes poden patir un increment en l’encert de tirs lliures. Els estudis de la fase 3 mostren un increment del 17% en l’encert del grup de control respecte als subjectes amb placebo. El club veu amb molt bons ulls aquests efectes secundaris, tot i que fa una crida a la prudència i demana als seus jugadors que continuïn entrenant.

El club espera poder compartir informació sobre com serà l’inici de vacunació en els pròxims dies.

CBE VacunaCovid